Chakra Healing: De werking van Chakra Healing

In dit artikel zullen we dieper ingaan op Chakra Healing, een krachtige methode om de energiestromen in je chakra’s te herstellen en te harmoniseren. Ontdek wat Chakra Healing is, hoe het werkt en hoe het je kan ondersteunen op je spirituele reis naar welzijn en innerlijke groei.

Wat is Chakra Healing?

Chakra Healing is een eeuwenoude spirituele praktijk die gericht is op het herstellen en harmoniseren van de energiecentra in het lichaam, bekend als chakra’s.

Chakra’s zijn subtiel energetische centra die langs de wervelkolom lopen en verbonden zijn met verschillende aspecten van ons fysieke, emotionele en spirituele welzijn.

Bij Chakra Healing wordt er gewerkt aan het herstellen van de natuurlijke balans en stroming van energie in deze chakra’s, om zo het algehele welzijn te bevorderen.

Voordelen van Chakra Healing

Chakra Healing biedt tal van voordelen voor ons welzijn en innerlijke groei. Door de energie in de chakra’s in balans te brengen, kunnen we emotionele blokkades loslaten, ons bewustzijn vergroten, onze intuïtie versterken en onze spirituele verbinding verdiepen.

Chakra Healing kan ook helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van onze fysieke gezondheid, het vergroten van ons zelfvertrouwen en het bevorderen van een gevoel van diepe innerlijke vrede en harmonie.

De zeven chakra’s

Om een dieper begrip te krijgen van Chakra Healing, is het belangrijk om meer te weten over de zeven chakra’s en hun specifieke werking:

1. Wortelchakra (Muladhara):
   Kleur: Rood
   Element: Aarde
   Werking: Het wortelchakra staat voor stabiliteit, veiligheid en basisbehoeften. Het heeft invloed op je gevoel van geaard zijn, overleving, materiële zekerheid en verbinding met de fysieke wereld.


2. Sacraalchakra (Svadhishthana):
   Kleur: Oranje
   Element: Water
   Werking: Het sacraalchakra staat voor creativiteit, passie en emotionele expressie. Het beïnvloedt je seksualiteit, plezier, verlangens, emotionele balans en de mogelijkheid om met verandering om te gaan.


3. Zonnevlechtchakra (Manipura):
   Kleur: Geel
   Element: Vuur
   Werking: Het zonnevlechtchakra is verbonden met je persoonlijke kracht, wilskracht en zelfvertrouwen. Het beïnvloedt je zelfwaardering, authenticiteit, innerlijke kracht, doelgerichtheid en verantwoordelijkheidsgevoel.


4. Hartchakra (Anahata):
   Kleur: Groen (soms ook roze)
   Element: Lucht
   Werking: Het hartchakra staat voor liefde, mededogen en emotionele heling. Het beïnvloedt je vermogen om liefde te geven en te ontvangen, vergeving, empathie, compassie, harmonieuze relaties en verbinding met anderen.


5. Keelchakra (Vishuddha):
   Kleur: Lichtblauw
   Element: Ether
   Werking: Het keelchakra is gerelateerd aan communicatie, zelfexpressie en waarheid. Het beïnvloedt je vermogen om jezelf uit te drukken, authentiek te communiceren, je waarheid te spreken en harmonieuze interactie te hebben met anderen.


6. Voorhoofdchakra (Ajna):
   Kleur: Indigo (donkerblauw of paars)
   Element: Licht
   Werking: Het voorhoofdchakra, ook wel het derde oog genoemd, is verbonden met intuïtie, helderziendheid en innerlijk weten. Het beïnvloedt je inzicht, verbeeldingskracht, spiritueel bewustzijn, innerlijke wijsheid en verbinding met je hogere zelf.


7. Kruinchakra (Sahasrara):
   Kleur: Violet (soms ook wit/goud)
   Element: Gedachte
  Werking: Het kruinchakra bevindt zich aan de top van het hoofd en staat voor spirituele verbinding, verlichting en hoger bewustzijn. Het beïnvloedt je spirituele groei, innerlijke vrede, eenheid, kosmisch bewustzijn en het ervaren van hogere staten van bewustzijn.

 

Hoe werkt Chakra Healing?

Chakra Healing maakt gebruik van verschillende technieken en methoden om de energie in de chakra’s in balans te brengen.

Een spiritueel medium zoals Henny van Dam kan intuïtief werken met de chakra’s, waarbij ze de energieblokkades in de chakra’s kan opsporen en deze kan helpen oplossen.

Dit kan worden bereikt door middel van energetische healing, meditatie, visualisatie, ademhalingsoefeningen en het werken met kristallen en essentiële oliën die in resonantie zijn met de chakra’s.

Ervaar Chakra Healing

Als ervaren spiritueel medium en beoefenaar van Chakra Healing, biedt Henny van Dam individuele spirituele sessies waarin ze je kan begeleiden bij het herstellen en harmoniseren van je chakra’s.

Tijdens deze sessies zal ze intuïtief werken met jouw energie en de energie in je chakra’s om blokkades op te heffen en de energiestromen te herstellen. Dit biedt je de mogelijkheid om diepe heling en transformatie te ervaren op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

Contact

Henny van Dam

Hand in hand loop ik samen een stukje mee op jouw levenspad.          Tot je het weer zelf kunt!